^Oldal tetejére

  • FŰTÉS ÉS MELEGVÍZELLÁTÁS

    Komplett fűtési rendszerek a kazántól a radiátorig. Álló- és fali kazánok, átfolyós és tárolós vízmelegítők, radiátorok, csövek, szerelvények, termosztátok.

  • ENERGETIKAI TANUSÍTVÁNY

    Rövid vagy azonnali határidővel, Miskolcon, Miskolc környékén, vidéken is..

  • MEGÚJULÓ ENERGIÁK

    Hőszivattyú, napelem, napkollektor, inverteres klímák

28 éves tapaszalat, 28 éve egy helyen. A megbízható üzlet: MISKOLC Soltész Nagy Kálmán u.161.

KIÁLLÍTÁS, VÁSÁR

WEBÁRUHÁZ klíma, kazán

HŐSZIVATTYÚ

SZILÁRD TÜZELÉSŰ KAZÁN

ELEKTROMOS KAZÁN

MELEGVÍZ TÁROLÓ

SZÉNMONOXID ÉRZÉKELŐ

KONYHA

GYÁRTÓK

ÁLLÁS AJÁNLAT

MAGYARUL ÁLMODOM

OLVASÓINK:

Ma: 24

Összesen: 354133

Currently are 8 guests and no members online

KÉMÉNYES vagy ZÁRT ÉGÉSTERŰ (TURBÓS) ,  illetve    KONDENZÁCIÓS.

 

A KÉMÉNYES megoldás mindenki számára ismert, a lakás légteréből szívja az égéshez szükséges levegőt. Ugyanakkor rossz kémény, vagy pl. egy utólag felszerelt páraelszívó bekapcsolása esetén, amennyiben az légnyomás csökkenést okoz a lakásban, előfordulhat hogy az elszívott levegő utánpótlása a kéményen keresztül - (füstgázzal együtt)  - érkezik a lakásba és tragédiákat okozhat. Ha ilyen kazánod van, főleg lakótérben, célszerű beszerelned egy SZÉNMONOXID érzékelőt!  Ide kattintva nézd meg a legmegbízhatóbb típusokat: SZÉNMONOXID ÉRZÉKELŐ

 

A ZÁRT ÉGÉSTERŰ ("TURBÓS")  készülék az égéslevegőt nem a lakótérből szívja, hanem külön vezetéken a szabadból, ennek megfelelően ventilátoros rásegítéssel. Ennek legismertebb megoldása a cső-a-csőben kéménycső, de van más megoldás is. Így a kazán égéstere nincs kapcsolatban a lakás levegőjével, nem a lakásból szívja az égéshez szükséges levegőt és káros égéstermék sem tud a lakásba visszaáramolni.  A TURBÓS kazánok kifutó készletek, az új rendelet szerint már csak KONDENZÁCIÓS kazánokat lehet gyártani, forgalmazni, beszerelni.

 

KONDENZÁCIÓS kazán eleve zárt égésterű, de alapvető működési elve, hogy a földgáz elégetésekor nagy mennyiségben képződő vízgőzt   visszahűti, lecsapatja, és ez a kazánból külön elvezető csövön távozik. Így annyi többlet hőenergiát tud szolgáltatni a többi kazántípushoz képest, amennyi a  füstgázból kicsapatott víz elforralásához  (gőzzé alakításához) szükséges lenne.  Gondolj bele, mennyi ideig kell melegíteni 40 fokról 100 fokig, majd forralni (a már 100 fokra felmelegített) edény vizet ahhoz, hogy az gőzzé váljon és elpárologjon. Pontosan ennyivel több hőenergiát nyer ki a KONDENZÁCIÓS kazán a gőz lecsapatásával és vízzé alakításával.

Persze ez csak úgy lehetséges, ha a kondenzációs kazán hőcserélője (illetve az abban áramló fűtővíz) lényegesen alacsonyabb a  "szokásos" 75-85 fokos előre menő fűtővíz hőmérsékletnél - a kondenzáció nagyjából 40 fokos visszatérő (kb. 55 fokos előremenő) fűtővíznél jelentkezik. Ehhez az alacsonyabb fűtővíz hőmérsékletű rendszerhez nagyobb radiátorokat, vagy közvetlen padlófűtést kell alkalmazni, egyébként nem kapjuk meg a kondenzációs technika előnyét, a többlet hőmennyiséget.

Tehát új építésű lakásoknál eleve ennek megfelelően kell tervezni a fűtési rendszert.

Ha régi rendszerünk hagyományos kazánját szeretnénk kondenzációs kazánra cserélni, akkor nem elég a régi készülék helyére felakasztani az újat, hiszen a régi fűtési rendszerben a 70-80 fokos fűtővízhez méretezett (kisebb méretű) radiátorok nem fognak annyi hőt leadni, és a visszatérő fűtővizet annyira lehűteni, hogy megfelelően kondenzáljon a készülék.

Alacsonyabb előremenő és visszatérő hőmérséklet kell elérni. Ez azt jelenti, hogy a radiátorokat is nagyobb méretűre kell cserélni a kondenzációs hatás elérése érdekében. Ha ezt nem teszed, a kondenzációs technika előnyét, a jobb hatásfokot nem éri el a rendszer.

 

Az alábbi ábra is mutatja, hogy mennyi kidobott hőt ( kéményen kimenő füstgáz hőmérsékletet) takaríthatsz meg a korszerű kondenzációs  technológiával.

 

A FŰTŐ készülékeken túlmenően:

A KOMBI készülékek használati melegvizet is termelnek,  ennek igénye esetén fűtési üzemmódról átváltanak vízmelegítésre.

Másik megoldás amikor a kazán TÁROLÓ-val van egybe építve, illetve különálló tároló van hozzá kötve.

 

BOSCH  HAGYOMÁNYOS  FALI  KAZÁN:


BOSCH KONDENZÁCIÓS FALI KAZÁN:

 

 

BOSCH  ÁLLÓ KONDENZÁCIÓS  KAZÁN:

 

Copyright © 1992-2022. BRS KLÍMA és GÁZCENTRUM  All rights Reserved.